„Novinarke protiv nasilja“ dobitnice Nagrade za žensku hrabrost

Nagrada za žensku hrabrost 2020

Beograd, 03. decembar 2020. – Povodom globalne kampanje „16 dana aktivizma““, u okviru akcije „Reci NE nasilju nad ženama“, kompanija Avon je dodelila Nagradu za žensku hrabrost i uručila je grupi „Novinarke protiv nasilja“.

Nagrada je uručena sa željom da pruži podršku hrabrim ženama i nagradi njihovo zalaganje, a time i doprinos u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja, navedeno je u saopštenju.

Priznanje je simbolično uručeno ispred „Skulpture ženske hrabrosti“ na godišnjicu njene postavke.

Kompanija Avon je prošle godine postavila skulpturu, u saradnji sa Ušće SC, kao simbol Beograda koji ima za cilj da ohrabri žene i podrži ih da kroz život koračaju uzdignute glave, odlučno se suprotstavljajući svemu što ih sprečava da vode ispunjen i zdrav život.

Cilj dodeljivanja Nagrade za žensku hrabrost je isticanje pojedinaca i organizacija koje svoj glas i nesebično zalaganje hrabro i odgovorno koriste da kažu „NE“ nasilju.

„Novinarke protiv nasilja“ nastoje da izgrade mrežu u celoj Srbiji koja će zajedničkim medijskim delovanjem doprineti borbi protiv nasilja prema ženama.

„Mislim da govorim u ime cele grupe kad kažem da smo beskonačno zahvalne kompaniji AVON što je prepoznala naš rad. Posebna je čast što je ovo nagrada za žensku hrabrost, jer mi, kada smo počinjale nismo znale da će nam za ovo što radimo biti potrebna hrabrost, a onda se ispostavilo da nam treba. Naravno, nikada ne bismo uspele bez podrške UNDP Srbija i Fonda B92″, kaže novinarka Jovana Gligorijević, članica grupe Novinarke protiv nasilja prema ženama

Tu smo da budemo hrabre, za sve žene i koleginice koje još nisu skupile hrabrost ili nemaju kako, poručila je ona.

Sredstva za fond akcije „Reci NE nasilju nad ženama“, kompanija Avon obezbeđuje izdvajanjem celokupnog bruto profita od prodaje specijalno označenih proizvoda za hrabrost.

Na ovaj način, u sve Avon donacije i kampanje direktno su uključene i „Avon Dame“ koje kupovinom ovih proizvoda podržavaju akciju „Reci NE nasilju nad ženama“.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…