Novi Sad: Prezentacija Evropskog Volonterskog Servisa

U okviru Water festa, a povodom akreditovanja Inženjera zaštite životne sredine za slanje volontera u okviru Evropskog Volonterskog Servisa biće održana 24. juna u 17h u Kulturnom Centru Novog Sada prezentacija za sve zainteresovane mlade.

Program Evropskog Volonterskog Servisa prezentovaće prisutnima Milena Milošević sending koordinatorka Inženjera zaštite životne sredine i bivša EVS volonterka u Slovačkoj.

Evropski Volonterski Servis – EVS je programa dugoročnog volontiranja za mlade podržan od strane Erasmus + programa Evropske unije.

Program pruža mladima mogućnost da provedu do 12 meseci u nekoj od zemalja Evrope volontirajući u organizacijama civilnog društva i razvijajući svoja znanja i veštine u raznim oblastima.

Teme EVS programa su razne i svaki volonter bira zemlju i organizaciju u kojoj želi da provede svoje volonterske dane. Inženjeri zaštite životne sredine su počeli ponovo sa pripremom i slanjem mladih iz Novog Sada i Srbije na EVS.

Izvor: Inženjeri zaštite životne sredine 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…