Novi roman Jelene Lengold u izdanju Arhipelaga

Jelena Lengold

Beograd, 7. aprila 2022. – Novi roman Jelene Lengold Lakonogi dan upravo je objavljen u izdanju Arhipelaga u ediciji Zlatno runo.

Roman se nalazi u prodaji u svim boljim knjižarama u zemlji, kao i preko sajta Arhipelaga.

Glavni junak romana Lakonogi dan je pisac koji, u potrazi za razrešenjem porodične istorije i životnih sumnji, kao i nedoumica poteklih iz ljubavnog brodoloma, odlazi na dugačko putovanje po Evropi – od italijanskih obala sve do norveških luka i fjordova.

Posle tog putovanja od zemlje do zemlje i od grada do grada, junak romana Lakonogi dan, progonjen svojim nemirima, vraća se u svoj rodni grad, gde ga čeka svet koji je ostavio i životne istine s kojima mora da izađe na kraj.

Dok smo u romanu Odustajanje čitali priču o junakinji u tri životna doba, u Lakonogom danu čitamo priču o junaku kome je potrebno celokupno iskustvo vlastitog života da bi se suočio sa emotivno i egzistencijalno teškom situacijom koju je iskusio. Otuda junak novog romana Jelene Lengold odlazi na putovanje ne samo da bi se, makar privremeno, izmestio iz svoje svakodnevice, već i da bi postao spreman za odgovore i saznanja do kojih na kraju mora doći. Kao i u drugim svojim knjigama, Jelena Lengold i u Lakonogom danu pripoveda uzbudljivo i provokativno, zavodljivo i jezički i stilski perfektno„, kaže Gojko Božovičć, glavni urednik Arhipelaga.

Prethodni roman Jelene Lengold Odustajanje doživeo je do sada tri izdanja na srpskom jeziku. Autorka je za roman dobila Nagradu grada Beograda za najbolju knjigu u 2018. godini. Odustajanje je u novembru prošle godine objavljeno i na nemačkom jeziku.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…