Novi protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

Beograd, 20. septembar 2016. – Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd poziva građane i građanke da se suprotstave nameri vlasti da novim lažima i podmetačinama zataška odgovornost gradskih i policijskih čelnika za fantomska rušenja u Savamali.

Vlast ne samo da ne pokazuje ni trunku kajanja za kršenje zakona i ugrožavanje života i imovine građana, već smo svedoci da su svi oni koji postavljaju nezgodna pitanja, koji kritički misle, koji se bune zbog političkih malverzacija, na udaru pretnji, pritisaka i zastrašivanja, navodi se u pozivu na novi protest.

Smrću se preti novinarima koji profesionalno obavljaju svoj posao. Otkazi se daju onima koji se usude da govore o uslovima rada. Na naslovnim stranama tabloida, lažima i podmetačinama, razapinju se oni koji ne sklanjaju glavu pred nepravdom i otimačinom. Sve sa ciljem da se ućutka svaki otpor volji i interesima male grupe ljudi na vlasti. 

''Zato zajedno pokažimo da nas strahovlada ne može zastrašiti i da se ne predajemo, jer, ipak, radi se o našim životima, našim gradovima i našem društvu. Oduprimo se svakodnevnom šikaniranju i solidarno stanimo naspram njihovih laži, obmana i pritisaka: na obične građane da budu pokorni podanici, na radnike da odustanu od borbe za pristojan i dostojanstven život, na novinare koji se drznu da postave pravo pitanje, na tužioce i sudije koji odbijaju da učestvuju u kršenju zakona'', poručuje Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd smatra da niko ne sme biti iznad zakona, a da zakon ne sme opravdati otimačinu javnih dobara, zarad profita nekolicine, nego omogućiti pravednu i ravnopravnu raspodelu resursa i jednake šanse za dostojanstven život u kome se ne plašimo da je naša porodica ili kuća sledeća na putu njihove demonstracije nasilja. 

Nema straha, nema predaje, ovo je NAŠ GRAD!

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…