Novi prostor za umetnost i kulturu u Beču

MQ Libelle

Beč, 19. avgust 2020. – Grad Beč dobija novi prostor za umetničke i kulturne projekte na krovu zgrade Leopold muzeja pod nazivom „MQ Libelle“.

Otvaranje prostora biće održano 4. septembra 2020. godine i podržano kulturno-umetničkim programom tokom prve nedelje septembra. Program će biti predstavljen u dvorištu Muzejskog kvarta.

Svetlosno-muzička instalacija „Fraktal“ će na fasadi zgrade Leopold muzeja prikazati moć transformacije senki. U okviru performansa „Libelle Flirr“ troje trombonista će svirati na različitim mestima u prostoru, a njihov zvuk će se spajati u neobičan muzički efekat.

Izložbeni prostor u dvorištu Muzejskog kvarta MQ Art Box će predstaviti instalaciju „Similarities“ u okviru koje će silueta „MQ Libelle“ biti postavljena u konstantno stanje lebdenja.

Arhitektonski biro „Ortner & Ortner Baukunst“ koji je 90-ih godina prošlog veka realizovao Muzejski kvart u Beču u njegovom sadašnjem obliku, zaslužan je i za arhitektonsko rešenje „MQ Libelle“.

Arhitekte Laurids i Manfred Ortner primili su ove godine Veliku nagradu Austrije, najviše odlikovanje za životno delo u oblasti umetnosti, saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…