Novi Pazar: I sudije krše Zakon o Agenciji za borbu protiv korpucije

Novi Pazar

Novi Pazar, 16. septembar 2016. – Većina javnih funkcionera u Novom Pazaru, od onih u lokalnoj samoupravi i direktora javnih preduzeća do tužilaca i sudija, nije dostavila izveštaje o imovini Agenciji za borbu protiv korupcije, preneo je 16. septembra Radio Sto plus.

Neprijavljivanje imovine ili stupanja na novu funkciju najčešće se završi opomenom funkcionera ili prekršajnom prijavom.

Iako im je dostavljanje imovinske karte zakonska obaveza prilikom stupanja na funkciju, o nju su se oglušili predsednik Skupštine Novog Pazara i direktor Opšte bolnice Mirsad Djerlek, njegov zamenik Nihad Hasanović, kao i zamenik gradonačelnika Nebojša Ravić.

Takođe, imovinu nije prijavio niti jedan od devetoro članova Gradskog veća Novog Pazara, a od direktora javnih preduzeća i ustanova Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije nije prekršio samo Suat Ljajić koji je na čelu Zavoda za urbanizam.

Zakonsku obavezu nisu ispunili ni oni čija je delatnost sprovođenje pravde.

Tako u Registru Agencije nema imovinskih karti predsednika Višeg suda Izeta Suljovića i višeg javnog tužioca Milene Mrvić koja je poslednji izveštaj Agenciji prosledila još pre pet godina, dok je bila sudija Osnovnog suda.

Od osam sudija Višeg suda imovinu prilikom stupanja na tu funkciju nije prijavilo njih petoro – Adil Bibić, Elvir Dedeić, Radovanka Karličić, Aladin Šemović i Spasoje Čorbić.

Od 19 sudija Osnovnog suda zakon nije ispoštovalo njih sedmoro – Vina Veljović, Brankica Dizdarević, Zlatan Kurtović, Idriz Muderizović, Ramo Softić, Jelena Sretković i Šemso Hadžić.

Neprijavljivanje imovine ili stupanje na novu funkciju najčešće se završi opomenom funkcionera ili prekršajnom prijavom.

Za taj prekršaj zaprećena je novčana kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…