1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Novi konkursi za projekte i programe od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora

Novi konkursi za projekte i programe od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora

Konkurs

Ministarstvo omladine i sporta raspisalo je javne konkurse za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora:

1.Javni konkurs za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou
2.Javni konkurs za programe i projekte za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade
3.Javni konkurs za razvoj i sprovođenje omladinske politike.

Pravo učešća na konkursima:

Pravo učešća na konkursu 1 imaju lokalne samouprave koje imaju osnovanu kancelariju za mlade, u skladu sa članom 22. Zakona o mladima;

Pravo učešća na konkursima 2 i 3 imaju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovi savezi koji su registrovani na teritoriji Republike Srbije; koji su upisani u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza, u skladu sa Pravilnikom o sadržini i načinu vođenja jedinstvene evidencije udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza („Službeni glasnik RS”, broj 1/12) koju vodi Ministarstvo omladine i sporta.

Rok i način prijavljivanja na konkurs:

Rok za dostavljanje predloga projekata je 15 dana od dana objavljivanja konkursa, odnosno do 16. avgusta 2016. godine.

Za dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona: 011/311 3319 ili putem elektronske pošte na adresu: konkursi.omladina@mos.gov.rs.

Ministarstvo će tokom trajanja konkursa organizovati „otvorena vrata” za konsultacije u vezi objavljenih konkursa sa zainteresovanim podnosiocima projekata 8. avgusta 2016. godine u periodu od 12.30 do 15 časova. Zainteresovani mogu da se prijave na mejl konkursi.omladina@mos.gov.rs. Nakon prijave, ministarstvo će podnosiocima prijave poslati mejl sa dodatnim detaljima.

Ministarstvo omladine i sporta je 4. marta 2016. godine objavilo prvi krug javnih konkursa za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora i objavilo rezultate krajem maja/početkom juna 2016. godine. Rezultate tih konkursa možete pogledati ovde.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…