1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Novaković: O Savamali, porazu države i ličnoj pobedi

Novaković: O Savamali, porazu države i ličnoj pobedi

Ana Novaković

Beograd, 24. mart 2019. – U Savamali (beogradsko naselje), 25. aprila 2016. godine, većem broju građana prekršena su prava na slobodu i bezbednost, nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta i zaštitu imovine, i to drskim i nasilničkim, vandalskim ponašanjem veće grupe maskiranih lica.

Policijska uprava za Grad Beograd Ministarstva unutrašnjih poslova nije blagovremeno i efikasno postupala po prijavama građana da je organizovana grupa uniformisanih lica, opremljenih i maskiranih, učinila niz dela protiv prava građana na slobodu i bezbednost, nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta i imovinu.

S obzirom na sve okolnosti i težinu slučaja, ocenjeno je da se radi o organizovanom kršenju prava građana, usklađenom na više nivoa i između više državnih i nedržavnih subjekata, što posebno zabrinjava, utvrdio je Zaštitnik građana.

Nije trebalo mnogo vremena da prođe do izjave (tadašnjeg) predsednika Vlade Aleksandra Vučića Vučića da zna ko je odgovoran za nelegalno i naslino rušenje 12 lokala u Hercegovačkoj ulici.

To saznanje nikad nije podelio sa građankama i građanima Srbije.

Prethodnih 1000 dana Ana Novaković (novinarka BIRN-a) na svom tviter nalogu je svaki dan postavljala pitanje koje je još uvek bez odgovora.

Tekst Ane Novaković o ovom, kako ona kaže, porazu države možete pročitati na sajtu Talas.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…