1. Početna
  2. IT
  3. Nova verzija Gugl mapa radi i bez interneta

Nova verzija Gugl mapa radi i bez interneta

Kompanija "Gugl" predstavila je unapređenu verziju svoje aplikacije "Gugl mape" (Google Maps) za "android" sisteme koja će moći da radi i bez interneta. 

Sa novom aplikacijom korisnik će na svom telefonu moći da dobija i glasovna upustva i navigaciju korak po korak čak i kada ima slabu internet vezu, pa i kada uopšte nije onlajn.

Gugl je najavio da će uskoro biti dostupna i verzija za ajfon (iPhone).

Aplikacija je pogodna kada se korisnik nalazi u podzemnoj garaži ili u udaljenom parku, a ovo je odlična vest i za one koji putuju u inostranstvu gde su veliki troškovi za roming.

Da bi koristio oflajn navigaciju, korisnik mora da skine deo mape dok je konektovan na internet. Gugl će zatim povremeno obnavljati podake o promenama na putu i objektima.

Ono što neće biti dostpuno u novoj verziji "gugl mapa" kada nije dostupan internet jesu aktuelne informacije o saobraćaju.

Oflajn navigacija je za sada napravljena samo za vožnju automobilom, ali ne i za pešake, bicikliste ili javni prevoz.

Izvor: Beta

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…

Balkaton
Događaji, IT

RCC: Otvorene prijave za treći Balkaton

_______
Sarajevo, 06. maj 2022. – Prijave za takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana, Balkaton, otvorene su do 24. maja. Nagrade se dodeljuju u pet kategorija. Nagradni…