Nova stranka zahteva ostavke Vulina i Stefanovića, a krivičnu prijavu protiv Vučića

Nova stranka

Beograd, 14. februar 2018. – Nova stranka zahteva momentalne ostavke ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova, Aleksandra Vulina i Nebojše Stefanovića, čime bi jasno dali do znanja da ne stoje iza maltretiranja časnih vojnih lica i zloupotrebe policije i vlasti u svrhe Aleksandra Vučića i njegove stranačke kamarile.

Naime, kako je saopštio Vojni sindikat Srbije, kapetan V.M. lišen je slobode i priveden u Policijsku stanicu Zvezdara zbog navodnog nasilničkog ponašanja, a nakon verbalnog sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su mu došli na vrata sa spiskom za evidenciju tzv. sigurnih glasova uoči predstojećih izbora, navodi se u saopštenju Nove.

Kapetan V.M. je tražio da vidi spisak i upitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici, pri čemu je od njih vređan, a posle i prijavljen, te lišen slobode.

Nova stranka zahteva i ''od policije da odmah reaguje po službenoj dužnosti i podnese krivičnu prijavu protiv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića zbog zloupotrebe službenog položaja i podsticanja drugih lica na krivično delo, budući da aktivisti SNS rade ono što im naloži partijski šef''.

Pored toga, Nova stranka zahteva i prijavu protiv Aleksandra Vučića ''kao ovlašćenog lica i zakonskog zastupnika SNS, policija mora podneti i ispitati ga, kako bi došla do saznanja odakle aktivistima birački spiskovi, jer se samo na njima nalaze popisani svi članovi jednog domaćinstva''.

Nova stranka izražava zabrinutost i zbog toga što su režimski mediji već počeli sa satanizacijom kapetana V.M. koji je u službi više puta pohvaljivan i nagrađivan i koji radi na najodgovornijim dužnostima u sistemu odbrane.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…