Nova Iskra organizuje konferenciju o radu kreativnih habova

How Work Works” forum će istraživati fluidni pojam rada posmatranu kroz prizmu kreativnih habova. Konferencija koja će okupiti predstavnike više od 100 evropskih kreativnih habova u Jugoslovenskoj kinoteci i drugim beogradskim lokacijama, od 22. do 24. Septembra. Nova iskra posebno poziva predstavnike habova iz Srbije i regiona da se do 20. jula prijave za besplatno učešće

Partneri projekta European Creative Hubs Network sa ponosom najavljuju prvi Forum u okviru ovog dvogodišnjeg projekta. Konferencija koju organizuje Nova Iskra, vodeći hab u našem regionu i jedan od partnera u projektu, biće održan od 22. do 24. septembra u Jugoslovenskoj Kinoteci u Beogradu. Ovaj događaj će okupiti više od 100 menadžera i predstavnika evropskih habova, kreativne i preduzetničke zajednice iz više od 20 zemalja, kao i relevantne organizacije i insitucije iz Srbije i Jugoistočne Evrope.

Konkurs za besplatno učešće je otvoren do 20. jula, namenjen svim zainteresovanim menadžerima i predstavnicima habova iz cele Evrope, a posebno onima koji dolaze iz našeg regiona i koji tokom trajanja konferencije mogu uspostaviti brojne kontakte sa evropskim kolegama i budućim partnerima.

Kreativni habovi su postali novi model rasta kreativnih biznisa, i dragoceni mehanizmi promene koji doprinose razvoju kreativnog sektora. Oni su raznovrsni u svojoj strukturi, sektorima i servisima, često kvalifikovani kao pokretači rasta, kompetetivnosti i inovacije u kreativnim industrijama. To mogu biti kolektivi i zadruge, istraživačke laboratorije i inkubatori koji mogu biti fiksno locirani, mobilni ili na webu. Pored podsticanja saradnje, generisanja distinktivne kulturne prakse i omogućavanja prekopotrebnih prostora za kulturne događaje i produkciju, oni takođe daju dodatnu vrednost strategijama urbane regeneracije, turizmu, stranim ulaganjima i obrazovanju.

The European Creative Hubs Network (ECHN) je projekat sufinansiran od strane Evropske komisije, na čelu sa British Council-om i partnerima konzorcijuma Evropskih kreativnih habova – Bios iz Grčke, Addict iz Portugala, Betahaus iz Nemačke, Nova Iskra iz Srbije, Creative Edinburgh iz Velike Britanije, Factoria Cultural iz Španije, i European Business Network (EBN). Kroz ovaj projekat, menadžeri kreativnih habova Evrope će moći da se povežu sa kolegama i da dobiju pristup širokoj zajednici habova, da posete mnoge kreativne habove širom Evrope, razmene najbolje prakse i ojačaju svoje sposobnosti, kao i da uče o uspešnim i održivim modelima poslovanja.

Kroz svoju temu – HOW WORK WORKS – forum će istražiti fluidnu paradigmu “rada”, posebno promatranu kroz prizmu kreativnih habova. Forum će mapirati različite eko-sisteme habova i da prikaže raznolikost, diverzitet i značaj evropskih habova, imajući u vidu da ove organizacije imaju klučnu ulogu u pružanju podrške mladim preduzetnicima i kreativcima širom kontinenta, kao i van granica Evrope.

Pored inspirativnih predavanja vodećih akademika iz Evrope i Srbije, od kojih će neka biti otvorena za javnost, konferencija će otvoriti poligon za umrežavanje i razmenu iskustava između menadžera habova kroz tri ključne sesije posvećene različitim aspektima prostora, zajednice i biznis modela. Radne sesije konferencije će biti propraćene sa više neformalnih formata umrežavanja, besplatnim konsultacijama sa lokalnim i internacionalnim ekspertima, posetama kulturnim prostorima i habovima, kao i opcionim ekskurzijama i drugim posebnim programima.

The European Creative Hubs Forum će se održati u malom formatu, okupljajući najviše 150 učesnika, kako bi se omogućila što efikasnija direktna komunikacija učesnika. Zvanični jezik konferecije će biti engleski. Za prihvaćene aplikacije, organizatori će snositi troškove jednog predstavnika po organizaciji, što uključuje putne troškove i troškove smeštaja.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće u prvom ECHN forumu u Beogradu, potrebno je da popunite formular za registraciju  najkasnije do srede, 20. jula  2016. do 23:59 h.

(Organizatori zadržavaju pravo da izvrše proces selekcije učesnika na osnovu formulara za participaciju, ukoliko broj zainteresovanih bude veći od kapaciteta konferencije. U slučaju da je vaša aplikacija odobrena, bićete kontaktirani od strane Nove Iskre najkasnije do 1. avgusta).

Izvor:Nova iskra

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…