NOPS: „Pitanje polisa osiguranja može se rešiti tako da se cena određuje u skladu sa prometom“

more

Beograd, 6. novembar 2020 – Ukoliko se problem sa licencama za turističke agencije ne reši, najveći gubitnici biće putnici koji imaju vaučere za zamensko putovanje, smatraju u Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije.

U saopštenju NOPS-a se navodi da ako agencije bankrotiraju, ova putovanja sigurno neće biti realizovana, a povrat novca na osnovu polisa osiguranja je takođe pod znakom pitanja, budući da su posledice vanrednog stanja uglavnom isključene kao osigurani slučajevi.

„U slučaju ovakvog scenarija, ne pomažu ni nenaplative tužbe protiv agencija, koje propagiraju pojedina udruženja“, navode iz NOPS-a i dodaju da one mogu samo stvoriti dodatne troškove putnicima.

Naglašavaju da je sada prioritet da se nađe rešenje koje će omogućiti agencijama da prežive, jer bi tako bili zaštićeni i potrošači, odnosno putnici sa zamenskim putovanjem.

„Podržavamo sve napore da se reše problemi u ovoj oblasti, ali insistiramo da se razdvoji žito od kukolja i pomogne samo onima koji pomoć zaslužuju“, navode iz NOPS-a.

Dodaju da se pitanje polisa osiguranja može rešiti tako da se cena određuje u skladu sa prometom, individualnom procenom rizika, a ne na osnovu nerealnih kriterijuma koji se nameću svima bez obzira na način poslovanja.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…