NKD na listi najboljih istraživačkih organizacija u svetu

Nacionalna koalicija za decentralizaciju

Niš, 31. januar 2019. – Univerzitet u Pensilvaniji na listu najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave uvrstio Nacionalnu koaliciju za decentralizaciju (NKD).

Ova Kolalicija našla se na 48. poziciji na svetu u Global Go To Think Tank Index Report 2018 izveštaju koji pomenuti univerzitet objavljuje poslednjih 13 godina.

Godišnji Global Go To think Tank Index rangira vodeće svetske istraživačke centre u različitim kategorijama.

Izveštaj je rezultat panela održanih u više od  1.796 institucija, stručnjaka iz štampanih i elektronskih medija, akademske zajednice, javnih i privatnih donatorskih institucija i vlada širom sveta.

Poslednjih nekoliko godina NKD je redovno objavljivao statističke izveštaje na temu stanja nacije i migracijadecentralizacije, izdalli smo analizu i preporuke za javne budžeteantikoruptivne lokalne mereučešće građana u donošenju odlukaizborne sistema i procedure i sa nama su radili neki od vodećih istravača u Srbiji, navedeno je u saopštenju ove koalicije.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim zaposlenima, stručnim saradnicima i istraživačima, kao i članicama NKD bez kojih se, uvereni smo, ne bismo našli na renomiranoj međunarodnoj listi koja nam daje vetar u leđa da ne posustanemo i budemo još bolji”,  rečeno je u saopštenju.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…