1. Početna
  2. Kultura
  3. Nišvil pokreće teatarski festival

Nišvil pokreće teatarski festival

Niš, 06. jul 2017. (SEEcult.org) – Internacionalni džez festival Nišville u Nišu pokreće Teatarski festival.

Prvo izdanje novg festivala (od 6. do 13. avgusta), poklopiće se delom sa muzičkim programom, a prema koncepciji umetničke direktorke Maje Mitić iz Beograda, biće održano na temu “Ispod ritma čežnje”.

Na prvi Nišville Teatarski festival planirano je učešće trupa Teatar En Vol iz Italije, Grupe Anatrsia iz SAD, Vois Polifonik iz Francuske, kooprodukcija Kever Bela iz Segedina u Mađarskoj i Subotičkog dečjeg pozorišta, ADA iz Bugarske, Fri Teatret iz Norveške, kao i uličnih teatara iz Niša, Lutkarske scene Pepino, DAH Teatra, Pozorišta “Duško Radović”, Cirkusfere, trupe Tri groša, i Dens kompanije Instituta za umetničku igru iz Beograda.

Prema rečima umetničke direktorke Maje Mitić, Internacionalni Nišville Teatarski festival objedinjuje dugogodišnju potrebu da se u Nišu formira i započne život jedan takav festival koji bi u svom izrazu, osim što je internacionalan, bio i festival savremenog teatrskog izraza koji, kao i džez, počinje krajem XIX veka i nastavlja svoj razvoj do danas.

Detaljnije informacije o budućem festivalu možete pročitati na portalu SEEcult.org.

 
Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…