Niš: Gradonačelnik osumnjičen za utaju poreza

Niš, 11. avgust 2016 – Poreska uprava podnela je krivičnu prijavu protiv Darka Bulatovića, aktuelnog gradonačelnika Niša,  zbog sumnje da dok je bio predsednik Radničkog nije plaćao poreze i doprinose na plate nekoliko fudbalera (nezvanično, budžet države je ostao uskraćen za 2,5 miliona dinara).

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović potvrdio je da je protiv njega podneta krivična prijava zbog utaje poreza u Fudbalskom klubu Radnički iz Niša. Opozicija u gradskoj skupštini poziva da se situacija što pre razjasni, a Bulatović navodi da je reč o poreskim obavezama iz perioda pre nego što je on došao na čelo kluba i da na računu kluba nije bilo novca.

"Moja odgovornost ne postoji. To nije moj privatni klub. Nije bila moja obaveza da dajem novac iz džepa već samo ono čime klub raspolaže i ja sam to radio u skladu sa zakonom", izjavio je Bulatović na konferenciji za medije, prenose Južne vesti.

Bulatović je podsetio da je račun Radničkog, u vreme dok je on bio njegov predsednik, bio stalno u blokadi.

"Nisam samo ja uključen u utvrđivanje onoga šta se tamo dešavalo. Radi se samo o tome da sam ja, kao i desetine drugih ljudi, dao iskaz o utvrđivanju stanja u Radničkom u poslednjih deset godina", izjavio je gradonačelnik Niša.

Bulatović je u toku prepodneva napustio sednicu Skupštine grada kako bi dao iskaz u Osnovnom javnom tužilaštvu zbog čega su reagovali predstavnici opozicije.

Odbornica pokreta "Dosta je bilo" Radmila Popović  predložila je pauzu u zasedanju, uz obrazloženje da Bulatoviću treba biti omogućeno da što pre razjasni situaciju koja kompromituje njegovu poziciju.

"Ne bi valjalo da imamo gradonačelnika koga terete za jednu takvu proneveru", izjavila je Popović.

Darko Bulatović je bio je predsednik Upravnog odbora Radničkog od juna 2013. godine do juna 2014. godine.

Sa te pozicije se povukao zbog obaveza koje je imao kao direktor Privrednog društva "Jugoistok". Na mesto v.d. direktora postavljen je u martu 2014. prema pisanju portala Južne vesti.

Za gradonačelnika je izabran 11. jula 2016, čime je preuzeo i funkciju predsednika Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), navode Južne vesti.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…