Niš dobio EU info kutak

Otvaranjem EU info kutka i izložbe fotografija "EU  Srbija: 15 godina partnerstva" u Nišu je počelo obeležavanje "Meseca Evrope".

EU info kutak, kako je rečeno na otvaranju, građanima Niša i jugoistočne Srbije omogućiće da se bliže upoznaju s Evropskom unijom, njenim institucijama, fondovima i mogućnostima za školovanje i usavršavanje u Evropskoj uniji.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport kazao je da je EU u proteklih 15 godina s više od tri milijarde evra finansirala projekte približavanja Srbije Evropskoj uniji.

On je dodao da je tim sredstvima, između ostalog, finansirano opremanje Veterinarskog specijalističkog instituta u Nišu, izgrađen je dalekovod Niš-Vranje, a obezbeđeno je i gostovanje mladih džezera na "Nišvil" džez festivalu.

Devenport je rekao da je u Beogradu nedavno otvoren novi EU info kutak, dok su Novosađani EU info kutak dobili pre godinu dana.

Prostorije EU info kutka otvorene su u Voždovoj ulici, u prizemlju hotela Ambasador i radiće svakog radnog dana od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova.

Izložba fotografija "EU  Srbija: 15 godina partnerstva" otvorena je u Velikoj sali Oficirskog doma.

U okviru obeležavanja "Meseca Evrope" u Narodnom pozorištu u Nišu će biti održana predstava Evropa poznate hrvatske književnice Ivane Sajko.

Izvor:Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…