1. Početna
  2. Borba protiv korupcije
  3. NIN: Ministar Stefanović ne bi prošao poligraf o aferi „Krušik“

NIN: Ministar Stefanović ne bi prošao poligraf o aferi „Krušik“

Nebojša Stefanović

Beograd, 21. novembar 2019. – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ne bi prošao poligraf, tvrdi nedeljnik NIN.

Nedeljnik donosi analizu izjava, objavljenih podataka i činjenica koje Stefanovićevog oca Branka dovode u vezu sa trgovinom oružjem, poslovanjem firme GIM i drugih preduzeća u kojima je Branko Stefnović osnivač ili suvlasnik.

U tekstu pod naslovom „Tatin GIMnastičarNIN u opširnoj analizi poredi pisane dokaze, koje je medijima dostavio uzbunjivač iz „KrušikaAleksandar Obradović, nove dokumente do kojih je došao taj nedeljnik, kao i javno dostupne podatake.

Ti podaci se, kako navodi NIN, mogu pronaći u Agenciji za privredne registre i u finansijskim izveštajima dva oštećena državna preduzeća – Krušika i Jugoimporta SDPR – i privatne firme GIM, koju je u pregovorima sa Krušikom zastupao otac srpskog ministra policije.

Analizirajući „ključne navode Nebojše Stefanovića“ na konferencijama za štampu i tokom gostovanja u emisiji „Fokus“ TV O2, NIN navodi kako je utvrdio da „njegova priča ne bi prošla poligraf„.

Ako je sve čisto, zašto se od izbijanja afere ‘Krušik’ brišu tragovi ortakluka Branka Stefanovića i Gorana Todorovića“ i „zašto je vlasnik GIM na pregovore u ‘Krušik’ kao predstavnika svoje firme vodio baš oca ministra policije ako ih ništa ne povezuje„, pita NIN u opširnom tekstu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…