1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Nikad robom: Kampanja podrške Kikindskim novinama

Nikad robom: Kampanja podrške Kikindskim novinama

Nikad robom

Beograd, 19. april 2018. – Novi optimizam, povodom izlaska 1001. broja "Kikindskih", organizuje okupljanje prijatelja i poštovaoca ’’Kikindskih’’.

Okupljanje je zakazano u petak, 20. aprila, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, od 19 časova.

Na okupljanje su pozvani predstavnici lokalnih medija i pokreta,  koji su u podjednako nezavidnom položaju kao i "Kikindske".

Organizatori očekuju da se priključe pojedinci i organizacije u borbi za opstanak slobodnih medija u Srbiji, jer smo svedoci sve većih političkih i ekonomskih pritisaka na redakcije koje ne žele da budu propaganda mašinerija vlasti i sve jače gaženje prava građana da dobiju objektivne i pravovremene informacije od javnog značaja.

Pored podsećanja, uz komentare poznatih ljudi iz medija i kulture, najzanimljivijih naslova i tema iz "Kikindskih" u prethodnih 20 godina, a u 19 časova biće lansirana kampanja Grupe za slobodu medija "Branim Kikindske“ – Za narednih 1000 brojeva Kikindskih! na platformi Patreon.

Na sajtu "Kikindskih" biće dostupan link ka kampanji na Patreonu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…