Neophodna podrška i solidarnost sa redakcijom portala kolubarske.rs

Kolubarske.rs

Valjevo, 11. januar 2020. – Valjevsko udruženje građana Dijalog (kao organizacija civilnog društva i osnivač internet portala Dijalog Net) najoštrije osuđuje, još jedan u nizu, napad na redakciju internet portala kolubarske.rs.

Autor teksta je Aleksandar Milijaševič, predsednik udruženja Dijalog i glavni i odgovorni urednik potala Dijalog Net

Nepoznata osoba, ili više njih, provalila je u redakciju internet novina Kolubarske.rs u centru Valjeva.

Jasno je da se u medijsku kuću ne ulazi zbog pljačke, jer svako zna da novca i nakita nema u novinarskim redakcijama. U njima ima vredne dokumentacije i novinarskih tekstova”, navodi se u saopštenju redakcije portala portala kolubarske.rs.

Portal kolubarske.rs je postao prepoznatljiv kao medij koji aktivno prati aktuelna dešavanja na teritoriji Kolubarskog okruga. Novinari i saradnici ovog portala svoj rad baziraju na doslednom informisanju javnosti o radu i rezultatima rada javnog, privatnog i civilnog sektora.

U pripremi svojih tekstova, redakcija portala kolubarske.rs koristi zvanične i proverljive podatke koji su ili javno dostupni ili su dobijeni u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Važno je podsetiti da redakcija ovog portala ne može biti odgovorna ukoliko ima nezadovoljnih sadržinom objavljenih tekstova, a koji su nastali na osnovu analize zvaničnih dokumenata.

Ono što je sigurno da ako se javni poslovi sa javnim novcem obavljaju u skladu sa javnim interesom i zakonom,  onda nema ni razloga za nezadovoljstvo i negodovanje zbog novinskih tekstova.

Nezadovoljni tekstovima koji su objavljeni na portalu kolubarske.rs trebalo bi da se pobrinu da svoje delovanje usklade sa javnim interesom, moralom i zakonom.

Način kako se sprovode napadi na redakciju portala kolubarske.rs govori i ukazuje na ekstremnu podmuklost inspiratora i nalogodavaca.

Način na koji će nadležni državni organi sprovesti postupak otkrivanja nalogodavaca i počinilaca ovog krivičnog dela biće još jedan od dokaza da li u Valjevu (Srbiji) mediji mogu slobodno da izveštavaju o temama koje su od javnog interesa.

Način na koji će valjevska javnost podržati dalji rad portala kolubarske.rs i ostalih medija koji svoj posao obavljaju u skladu sa etičkim i profesionalnim standardima biće jedan od dokaza da li, i u kojoj meri, postoji solidarnost u društvu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…