Neophodan dijalog civilnog društva i države

demokratija

Novi Sad, 09.avgust,2016.godine – Svi učesnici današnjeg konsultativnog sastanka povodom Akcionog plana za sprovođenje inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu prepoznaju značaj saradnje države i civilnog društva, navodi se u saopštenju Građanskih incijativa.

Razmatrajući tekst radne verzije Akcionog plana za 2016-2017.godinu, okupljeni su potvrdili važnost uključivanja civilnog društva u konsultativni proces, kao i opredeljenje države za otvorenost uprave i posvećenost uprave vrednostima koje promoviše Partnerstvo za otvorenu upravu. 

Bojana Selaković, ispred TACSO Resursnog centra Građanskih inicijativa, istakla je da TACSO podržava napore obe strane, kao i kreiranje trajno održivog mehanizma za dijalog između države i civilnog sektora i njihovo međusobno uvažavanje.

Radnom sastanku prisustvovali su predstavnici grada Novog Sada, pokrajinske vlade, zatim predstavnici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, ali i međunarodni eksperti, sa ciljem da prenesu svoja lokalna iskustva i primere dobre prakse u implementaciji ove inicijative.

Podsećanja radi, Republika Srbija se inicijativi Partnerstvo za otvorenu upravu priključila 2012.godine, sa ciljem sprovođenja reforme javne uprave u dobar servis svojim građanima. 

Ovaj sastanak organizovale su Građanske inicijative, kao TACSO Resursni centar za sve organizacije civilnog društva u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…