Neizvršene obaveze pravnih lica i preduzetnika u vezi sa finansijskim izveštajima za 2014. godinu

Agencija za privredne registre

Agencija za privredne registre  još jednom podseća sva pravna lica i preduzetnike koji primenjuju Zakon o računovodstvu, da su u skladu sa navedenim Zakonom bila dužna izvršiti svoju obavezu sastavljanja i dostavljanja redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2014, u roku do 30.06.2015, a ukoliko svoju obavezu iz nekog razloga nisu izvršili u navedenom roku, isto mogu učiniti najkasnije do 31.12.2015. godine.

Istovremeno, podsećaju sva pravna lica i preduzetnike, koji su sastavili i dostavili podatke za statističke i druge potrebe u skladu sa članom 35. Zakona, a nisu ispunili obavezu sastavljanja i dostavljanja redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2014. u skladu sa članom 33 i 34 Zakona, da isto mogu učiniti takođe u napred navedenom roku.

Posebno, skrećemo pažnju onim obveznicima u čijim su finansijskim izveštajima za 2014. utvrđeni odgovarajući nedostaci i kojima su poslata obaveštenja, da iste otklone u predviđenim rokovima, odnosno da svoju obavezu otklanjanja utvrđenih nedostataka izvrše najkasnije do kraja novembra, u suprotnom Agencija je u obavezi da iste javno objavi na svojoj internet strani kao nepotpune i računski netačne finansijske izveštaje za 2014.

Takođe, sva pravna lica (mala, srednja i velika), koja su redovne godišnje finansijske izveštaje sastavila i dostavila bez kvalifikovanog elektronskog potpisa zakonskog zastupnika (papirna forma), što je suprotno zakonu i o čemu su dobili dopis, da svoju obavezu sastavljanja i dostavljanja redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2014. izvrše takođe najkasnije do 31.12.2015. u elektronskoj formi sa kvalifikovanim elektronskim potpisom zakonskog zastupnika.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2014. godinu, obveznici mogu pratiti u odeljku Finansijski izveštaji, link "Pretraga izveštaja za 2014".

Za dodatna objašnjenja na raspolaganju je i Info centar Agencije, na broj 011 2023 350.

Izvor:Agencija za privrede registre

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…