NDNV: Uputstvo za integraciju onlajn sistema za doniranje medija

E-potrošač

Novi Sad, 14. oktobar 2019. – Po ugledu na iskustva velikih svetskih medija, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pokrenulo je servis za donacije čitalaca.

Motiv za pokretanje ovog servisa je obezbeđivanje  održivog rada internet portala Autonomija na srpskom i na mađarskom jeziku, kao i za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE, voice. org.rs), čiji je izdavač NDNV.

U okviru šestomesečnog projekta „Toward Economic Sustainability of Media Services“, koji je podržao USAID-ov Projekat jačanja okruženja za održivost medija koji sprovodi IREX, realizovana je i jednomesečna crowdfunding kampanja, u cilju dalje diversifikacije prihoda navedenih internet portala i jačanja njihove samoodrživosti, saopšteno je iz NDNV-a.

Da bi novinari nastavili da obrađuju teme od javnog interesa, da objavljuju kvalitetne istraživačke i analitičke teme, da bi objavljivali kvalitetne kolumne, reportaže, vesti, izveštaje…, potrebna im je kontinuirana podrška građana.

U publikaciji “Uputstvo za integraciju onlajn sistema za doniranje medija” NDNV je objasnio svoja iskustva u uspostavljanju samostalnog sistema za doniranje,  kao i neophodni koraci za ostvarivanje saradnje sa bankama za ostvarivanje ovog cilja.

Poseban zahtev predstavlja transparentnost celog procesa, kako bi oni koji podržavaju medij znali koliko je novaca prošlo kroz onlajn sistem za doniranje i na šta i kako su upotrebljena prikupljena sredstva.

Publikacija je dostupna za preuzimanje na sajtu NDNV-a.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…