NDNV: Šinković novi predsednik, Leđenac potpredsednica

Norbert Šinković,Maja Leđenac

Beograd, 9. jun 2019. – Novinar Radija Slobodna Evropa i asistent na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Norbert Šinković izabran je za novog predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), a za potpredsednicu je izabrana novinarka agencije Beta i Radija Slobodna Evropa Maja Leđenac.

Šinković je rekao da je medijska scena u Srbiji devastirana i dodao da neće odustati od borbe za slobodne medije, objavljeno je na sajtu NDNV.

Nudimo platformu mladim kolegama i koleginicama, da se bave profesionalnim novinarstvom i ostanu na pravom putu, rekao je Šinković i najavio da će naročitu pažnju posvetiti kolegama i koleginicama na lokalnom nivou.

Skupština NDNV održana je pošto je krajem marta dotadašnji predsednik NDNV Nedim Sejdinović podneo ostavku „iz ličnih razloga“.

Šinković (34) je po funkciji predsednik Upravnog odbora NDNV, a Maja Leđenac (35) potpredsednica tog devetočlanog tela, dok su članovi UO još i Branka Dragović Savić, Slađana Gluščević, Darko Šper, Duško Medić, Jelena Kleut, Ranka Ivanoska i Ana Lalić.

U saopštenju se podseća da je prvi predsednik NDNV bio Miodrag Mile Isakov, koji je tu funkciju obavljao u dva mandata, potom Dimitrije Boarov, Petar Petrović, a u tri mandata Dinko Gruhonjić.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…