1. Početna
  2. Društvo
  3. Pravosuđe
  4. Nastavljeno suđenje za odavanje službene tajne

Nastavljeno suđenje za odavanje službene tajne

Branko Lazarević

Suđenje bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću i trojici optuženih za odavanje poverljivih podataka nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu.

Branilac Branka Lazarevića, advokat Veran Zečar kazao je da će odbrana pokazati da Lazarević nije pripadnik kriminalne grupe i da nije odavao službene podatke.

On je kazao da je optužba nelogična.

Zečar je dodao da nijedan od predloženih tonskih zapisa ne može biti korišćen u dokaznom postupku, jer su neki zapisi nelegalno snimljeni.

"Ovi dokazi moraju biti izuzeti jer su nezakoniti u nastajanju i neblagovremeni za izvođenje", kazao je Zečar i dodao da se ti dokazi ne mogu koristiti protiv njegovog branjenika, jer se oni koriste kada je neko optužen za kriminalno udruživanje radi trgovine drogom, što se Lazareviću ne stavlja na teret.

Lazarević je optužen da je 2008. i 2009. godine, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe narko dilera Darka Šarića, u više navrata odavao "naročito poverljive podatke o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu".

Pored Lazarevića, šefa kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, optuženi su i nekadašnji rukovodilac u MUP-u Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu.

Suđenje je počelo 5. novembra iz šestog pokušaja.

Pošto je položio jemstvo, sud je Lazareviću vratio pasoš i on se vratio na posao otpravnika poslova ambasade Srbije u Grčkoj.

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…