Nagradni konkurs za kreativne radove srednjoškolaca

Evropski dnevnik

Beograd, 20. novembar 2020. – Evropski dnevnik raspisao je tradicionalni nagradni konkurs za kreativne radove srednjoškolaca pod nazivom „Evropa i ja„.

Prijava traje do 31. januara 20201. godine, saopštio je EU info centar.

Na konkursu mogu učestvovati srednjoškolci prvog, drugog i trećeg razreda, a takmičenje je organizovano u pet kategorija: fotografija, strip/karikatura, video, blog i multimedija.

Zainteresovani srednjoškolci mogu da konkurišu na teme EU i Srbija, EU u tvom svakodnevnom životu, Mitovi o EU, Ljudska prava i Životna sredina i klimatske promene.

Ove godine, izbor najboljih i najkreativnijih radova biće zajednički poduhvat publike i stručnog žirija, a pubika će moći da glasa na portalu www.evropskidnevnik.rs do 5. marta sledeće godine„, kažu organizatori.

Navode i da se u proteklih deset godina preko 600.000 srednjoškolaca susrelo sa Evropskim dnevnikom, zahvaljujući podršci Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…