Nagrada MS Platforme Srbija dodeljena glumcu Milošu Timotijeviću

Foto: Tanjug

Beograd – Glumcu Milošu Timotijeviću svečano je dodeljena nagrada za podizanje svesti u javnosti o značaju terapije za sve pacijente koji boluju od multipleskleroze(MS).

Nagrada nosi ime prof. dr Dragane Obradović, po najznačajnijem  neurologu na našim prostorima koja se borila protiv te opake bolesti, a dodeljuje je Udruženje obolelih od multiple skleroze MS Platforma Srbije.

Timotijević je rekao da je vezan za MS Platformu, jer je sve to prošao sa svojom majkom i zna kako to može da bude kada ne postoji terapija.

Dodao je da zna sve više ljudi iz okruženja kojima je dijagnostikovan MS i ističe da to nije borba samo za njih već za sve nas i da ne smemo da stanemo sa tom borbom.

Moja misija je da za one koji nisu čuli za MS da se pronese glas da može normalno da se živi sa njom uz terapiju. Apsurdno je da mi u 21. veku raspravljamo o tome. Moramo da nateramo sistem da razmišlja o svima. Ne samo o MS pacijentima, već o svima„, poručio je Timotijević.

Potpredsednik MS Platforme Dejan Simić poručio je obolelima i njihovim porodicama da treba da i sami da se bore za sebe, pored toga što se Platforma bori za njih.

Postoje terapijski modeli koji omogućavaju da se potpuno normalno živi sa MS. Situacija sada jeste malo bolja nego što je bila, ali kada pogledamo region ništa to nije dramatično bolje, šta više. Ono što je poruka sistemu je da mora nas da vidi kao korektivni faktor koji isključivo deluje za dobrobit obolelih od MS i ništa više„, ističe Simić.

Govoreći o dobitniku nagrade, Simić je rekao da ako treba izabrati osobu za nagradu koja nosi ime Dragane Obradović, onda to mora biti osoba koja se mnogo žrtvovala, koja je samoinicijativno izabrala da se bori protiv MS, koja nema nikakvih ličnih koristi od toga, a to, kaže,  definitivno jeste Miloš Timotijević.

On se sam javio i u trenucima naše inertnosti sam inicirao stvari. On je ambasador koji zaslužuje da nosi takvu nagradu„, zaključio je Simić.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…