Nagrada Evropske komisije “Lorenco Natali“ za doprinos iskorenjivanju siromaštva

Ovogodišnja dodela nagrade “Lorenco Natali” je organizovana pod sloganom “Današnje priče mogu promeniti našu sutrašnjicu” i poklapa se sa održavanjem Evropske godine za razvoj. Evropska komisija će u decembru kao i prethodnih godina nagraditi novinare za izvanredan doprinos izveštavanju o razvoju i iskorenjivanju siromaštva.

Na konkurs se mogu prijaviti profesionalni novinari nezavisno od vrste medija za koje rade. Konkurs donosi i jednu novinu: ove godine za nagradu mogu konkurisati i novinari amateri, kao i blogeri.

Žiri će nagraditi po jednog profesionalnog i jednog novinara amatera iz svakog od sledećih regiona: Afrika, arapske zemlje i Bliski istok, Azija i Pacifik, Južna Amerika i Karibi te Evropa.

Pobednici dobijaju trofej i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 evra. Osim toga, pobednici će se takmičiti za dodatnih 5.000 evra odnosno Veliku nagradu na svečanosti dodele u decembru.

Ako ste profesionalni ili novinar amater i izveštavali ste o razvoju ili iskorenjivanju siromaštva, možete se prijaviti za učešće ovde do 31. avgusta 2015.

Na konkurs možete poslati članke (u štampanom ili elektronskom obliku) ili reportaže (emitovane na radiju ili televiziji) koji su objavljeni u periodu od 1. septembra 2014. do 31. avgusta 2015.

Izvor: Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

EU agencija za fundamentalna ljudska prava
Evropa, Vesti

FRA: Evropa doživljava talas antisemitizma

_______
Beč – Evropa doživljava „talas antisemitizma“, koji je delimično prouzrokovan sukobom na Bliskom istoku, saopštila je Agencija Evropske unije za osnovna prava. Agencija je objavila i istraživanje, koje je sprovedeno…