Na portalu Moja srednja škola dostupni izveštaji o postignućima učenika u Srbiji

Foto: pixabay.com

Beograd – Na portalu Moja srednja škola građanima su dostupni izveštaji o ostvarenim školskim uspesima u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, postignućima učenika na završnom i prijemnom ispitu, kao i statistika raspodele učenika u srednje škole.

Kancelarija za IT i eUpravu i Ministarstvo prosvete sarađuju na unapređivanju funkcionalnosti portala, na kojem je dostupno 14 izveštaja, podeljenih u pet kategorija.

V.d direktora Kancelarije za IT i eUravu Milan Latinović naveo je da je od izuzetne važnosti za roditelje i učenike što će od sada moći, na osnovu objavljenih podataka, počevši od pretprošle godine, odnosno školske 2022/2023, da steknu uvid u ostvarene rezultate učenika u osnovnom obrazovanju.

Kako je naveo, biće dostupni i podaci o kretanju učenika po svojim ili drugim opštinama/gradovima, broj učenika osnovnih škola koji je raspoređen u srednje škole, statistika raspoređenih učenika prema listi želja, kao i detaljan pregled učenika iz ugla osnovnih i srednjih škola.

Takođe, izveštaji obuhvataju i podatke o broju polaznika koji su obrazovanje završili po programu za Funkcionalno obrazovanje odraslih, IOP2 i postignuće na završnom ispitu učenika koji su ovaj ispit polagali u  Srbiji, dok su osnovno obrazovanje i vaspitanje završili u Republici Srpskoj„, rekao je Latinović u Beogradu, nakon prezentacije nove funkcionalnosti na portalu.

Latinović je naveo da je eUprava prepoznatljiva po tome što do potrebnih informacija može da se dođe brže i lakše, pa će tako umesto sedam mesta koje su roditelji do sada morali da posete, jednim pristupom na portalu Moja srednja škola moći da steknu uvid u sve neophodne rezultate i sprovedu sve korake za elektronski upis deteta u srednju školu, kao i da pogledaju izveštaje.

Danas imamo više od 2,2 miliona eGrađana koji su registrovani na portalu eUprava i koji koriste usluge. Takođe želim da istaknem neprocenjivi značaj elektronske razmene podataka po službenoj dužnosti čime je, do sada, građanima ušteđeno blizu 210 miliona odlazaka na šalter, odnosno isto toliko sati i papira„, naveo je on.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…