Mladi su zakon: Konkurs za omladinske projekte u 25 okruga

Mladi su zakon

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta, u partnerstvu sa 25 Resurs centara, petu godinu za redom pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama širom Srbije za podsticanje aktivizma i volonterizma u lokalnim zajednicama kroz realizaciju omladinskih projekata.

U tom cilјu, u 25 okruga Srbije raspisani su konkursi za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilјu podsticanja aktivizma, volonterizma i humanosti mladih.

Smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular možete preuzeti sa sajta Resurs centra za svoj okrug i sa omladinskog portala Mladi su zakon.

Konkurs je namenjen mladim i kreativnim lјudima koji kroz aktivno učešće i volontersko angažovanje:

promovišu solidarnost i humanost,
učestvuju u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme i/ili organizuju aktivnosti za mlade u tim prostorima,
učestvuju u akcijama zaštite životne sredine,
promovišu međugeneracijsku saradnju,
promovišu razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade,
promovišu zdrave i bezbedne stilove života,
podstičue preduzetnički duh kod mladih.

NAPOMENA: S obzirom na prirodnu katastrofu koja je zadesila Srbiju i potrebe sanacije posledica polava, neophodo je da svaki omladinski projekat bude i humanitarnog karaktera i bude na neki način usmeren na područja pogođena poplavama.

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavlјene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih.

Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu, a udruženja mladih moraju biti upisana u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza, koju vodi Ministarstvo omladine i sporta, do trenutka podnošenja konačnog predloga projekta nakon realizovane obuke. Neformalne omladinske grupe ne treba da budu evidentirane.

Konkurs je otvoren od 18. juna do 25. jula 2014. godine.

Detaljnije informacije možete pročitati na portalu Mladi su zakon.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…