1. Početna
  2. Vesti
  3. Evropa
  4. Srbija i EU
  5. Mladi mladima: Pomoć u migrantskoj i izbegličkoj krizi

Mladi mladima: Pomoć u migrantskoj i izbegličkoj krizi

Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji organizuje 24.03. 2016. sa početkom u 18 časova (u prostorijama Evropskog pokreta u Srbiji) diskusiju ''Mladi mladima: Pomoć u migrantskoj i izbegličkoj krizi''.

Cilj ove diskusije je da se mladim aktivistima i studentima kroz interaktivno predavanje približi realno stanje stvari na terenu, kao i načini kako mladi u Srbiji mogu pomoći svojim vršnjacima u izbeglištvu.

Članice Foruma mladih, Marija Milovanović i Nevena Šaulić, bile su učesnice na treningu „Pomoć pomagačima i mladima u migrantskoj krizi“, koji je organizovalo udruženje Narodni palament, uz podršku Evropske Fondacije za mlade Saveta Evrope, a u okviru projekta „Youth workers address refugee crisis in Serbia“.

Trening je za cilj imao da omladinskim aktivistima koji žele ili planiraju da se uključe i pomognu izbeglicama koji prolaze kroz Srbiju, pruži priliku da saznaju kako da uspešno kreiraju i sprovedu programe podrške izbeglicama/migrantima i kako da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu mladima u izbleglištvu.

Nevena Šaulić, članica Foruma mladih, će tokom diskusije podeliti sa prisutnima iskustveni lični doživljaj sa terena i treninga. Govornica će nastupiti iz jedne drugačije perspektive od one očekivane i naučene, predstaviće Preševo onako kako je imala priliku da ga vidi i doživi. 

Zbog ograničenog broja mesta,svoje učešće možete potvrditi do utorka, 22. marta 2016. godine na email: forumladih@emins.org.

Izvor: Forum mladih

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…