1. Početna
  2. Vesti
  3. Evropska unija
  4. Srbija i Evropska unija
  5. Mladi iz Srbije ponovo najbolji u regionu

Mladi iz Srbije ponovo najbolji u regionu

Erasmus plus

Beograd, 28. novembar 2016. (euinfo.rs) – Organizacije iz Srbije i ove godine su najuspešnije na Balkanu u omladinskoj komponenti Erazmus+ programa – u okviru programa “Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih – Omladinski prozor za Zapadni Balkan”, od 17 podržanih projekata čak 11 je iz Srbije.

Prema zvaničnim informacijama objavljenim od strane Izvršne agencije iz Brisela, 1.690.920.5 evra je izdvojeno za projekte u Srbiji, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu kada su organizacije iz Srbije takođe bile najuspešnije u regionu Zapadnog Balkana, sa odobrenim 1.525.686,6 evra za realizaciju međunarodnih projekata.

Među odobrenim Erazmus+ projektima u Srbiji našle su se i teme kao što su sport, jednakost, unapređivanje omladinskog rada, zapošljavanje, socijalno preduzetništvo, umetnost, mreža omladinskog rada, aktivizam mladih itd.

Projekti su prilika za mlade i omladinske radnike iz cele Evrope da posete Srbiju, uče i usavršavaju se putem treninga, seminara, omladinskih razmena, Evropskog volonterskog servisa i drugih aktivnosti, kao i za mlade iz Srbije da putuju i usavršavaju se u zemljama Evrope.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…