Misija OEBS-a raspisala konkurs za Program stručne prakse za mlade

OEBS
Foto: osce.org

Beograd – Misija OEBS-a u Srbiji, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, otvorila je konkurs za prijem kandidata/kinja za Program stručne prakse za 2024/2025. godinu.

Kako je saopštila Misija OEBS-a u Srbiji, program, koji se organizuje petu godinu zaredom, omogućava mladim stručnjacima/kinjama rad u državnim institucijama u trajanju od deset meseci, sa početkom u maju 2024. godine.

Misija OEBS-a poziva kandidate/kinje koji su nedavno diplomirali na univerzitetu, a zainteresovani/e su za funkcionisanje državne uprave, i imaju prebivalište u Bujanovcu, Medveđi, Novom Pazaru, Novoj Varoši, Preševu, Priboju, Prijepolju, Raški, Sjenici i Tutinu da se prijave na konkrus do 15. aprila 2024. godine.

Učesnici/ce će biti odabrani/e kroz proces selekcije koji uključuje razmatranje prijave, onlajn intervju i pisani test.

Institucije koje su u prethodnom periodu učestvovale u Programu su: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Narodna skupština Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Agencija za sprečavanje korupcije, Kancelarija za javne nabavke i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.

Od ove godine u Programu će učestvovati i Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo turizma i omladine, kao i Nacionalna akademija za javnu upravu.

Učesnici/ce Programa biće uključeni/e u svakodnevni rad institucija, uz podršku mentora/ki tokom obavljanja prakse.

Učesnici će osmisliti i malu projektnu aktivnost, koja će biti sprovedena u saradnji sa institucijama domaćinima i Misijom OEBS-a u Srbiji.

Program podržava bolje razumevanje rada državnih institucija, inkluziju i veće učešće mladih žena i muškaraca iz manjinskih, i manje razvijenih zajednica iz južne i jugozapadne Srbije u javnoj upravi Srbije. Tekući ciklus sprovodi se uz podršku Vlade Norveške, Republike Turske i Savezne Republike Nemačke.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Bela kuća
Svet, Vesti

IPESE pripremio „Vodič za američke izbore“

_______
Beograd – Jedinstven sistem glasanja u Sjedinjenim Američkim Državama zbunjuje mnoge, zbog čega je Institut za politiku i ekonomiju jugoistočne Evrope (IPESE) pripremio „Vodič za američke izbore„. U Vodiču se…