Miletić: Organizatori Evroprajda poštuju zakone za razliku od onih koji se toj manifestaciji protive

Goran Miletić

Beograd, 13. septembar 2022. – Koordinator Evroprajda Goran Miletić izjavio je za N1 da je tužan i razočaran zbog odluke MUP-a da zabrani šetnju u okviru te manifestacije koja je planirana za subotu, 17. septembar.

Miletić je najavio da će organizatori prvo preduzeti pravne korake kako bi se odluka MUP-a preinačila, ali i da će šetnje svakako biti čak i ako zabrana ostati na snazi.

Miletić je za N1 izjavio da MUP nije dozvolio šetnju rutom koju su prijavili organizatori Evroprajda.

Kazao je da je tužan i razočaran i samom odlukom MUP-a i datim obrazloženjem

Razumem da postoji određena zabrinutost, da postoje ljudi koji hoće da naruše javni red i mir, ali ne mogu da razumem da odluka na kraju nije da se preduzme mera prema tim ljudima, nego prema nama koji smo mirni građani“, rekao je on.

Najavio je da će se organizatori Evroprajda u narednih nekoliko sati podneti žalbu MUP-u koji će imati rok od 24 sata da odluči o njoj, kao i da će se, ukoliko ministarstvo unutrašnjih poslova ne preinači svoju odluku, žaliti Upravnom sudu.

Čak i ako odluka o zabrani i posle toga ostane na snazi, Miletić je najavio da će u subotu svakako izaći na ulice. „Svakako se okupljamo i šetamo onako kako smo planirali. Ja ne mogu da zamislim situaciju u kojoj policija ne bi pružila asistenciju“, poručio je on.

Istakao je i da organizatori Evroprajda poštuju zakone za razliku od onih koji se toj manifestaciji protive, i da neće dozvoliti da se krše zakoni i Ustav koji štite njihova prava.

Podsećamo, MUP Srbije zabranio je danas održavanje šetnje u okviru Evroprajda 2022, koja je bila zakazana za subotu, 17. septembra.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…