Milenović: Korumpiranost vlasti razjeda društvo

Korumpiranost vlasti u Srbiji razjeda društvo, ocenili su učesnici tribine "Dobra uprava u Srbiji stanje i perspektive", koja je održana u Subotici.

"Mi jako dugo živimo u nečemu što nema ni morala ni obeležja države, a kamoli dobre uprave", kazala je na tribini članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović.

Ona je rekla da građani danas ne znaju koliko se i za koje namene troši budžetski novac na svim nivoima vlasti i dodala da je apsurd tim veći jer ih upravo građani finansiraju.

Prema njenim rečima, u društvu u Srbiji je na delu sprega ekonomske i političke elite.

"Ja tu vidim velike tajkune koji stvaraju političke stranke, a onda one stvaraju male tajkune koji traju privremeno. Tu se i krije tajna zašto mi nijedan od 24 predmeta ne možemo završiti", rekla je Miroslava Milenović.

Ona je ocenila da je stanje u tradicionalnim medijima danas gore nego pre dve ili pet godina i dodala da ih karakterišu netransparentno vlasništvo i načini finansiranja, te ogroman problem cenzure i autocenzure.

"Nas nema u medijima, kao što već deset godina nema nijednog izveštaja Saveta borbe protiv korupcije na RTS-u. Mi, očito, nismo vest", rekla je Milenovićeva.

Izvršni direktor Centra za vladavinu prava Ivan Ninić ocenio je da su nevladin sektor i internetski portali, koji "kidaju živce Vladi ili lokalnim samoupravama", alternativa nepostojećoj opoziciji.

"I umesto da ih struka podrži u tome što su se prihvatili kontrole rada vlasti, oni u javnosti bivaju proglašavani za izdajnike i strane plaćenike", rekao je Ninić.

Tribinu je organizovalo Udruženja građana Centar građanskih vrednosti, u sklopu projekta "Dobra uprava i javne politike u Subotici", koji je sproveden uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…