Milan Mladenović memorijalni koncert 2019: “Kao da je bilo pre 25 godina”

Milan Mladenović

Beograd, 30. oktobar 2019. – Godišnjicu smrti Milana Mladenovića “Deca iz vode” će ove godine obeležiti velikim memorijalnim koncertom “Kao da je bilo pre 25 godina”.

Koncert će biti održan 5. novembra od 20h u Sabirnom Centru u beogradskom art districtu u Cetinjskoj ulici.

  1. novembra 1994.godine u Beogradu prestalo je da kuca srce Milana Mladenovića, muzičara, pevača, pesnika i umetnika koji je svojim pesmama u nekoliko grupa i projekata ostavio neizbrisiv trag u muzici ex-yu prostora.

I 25 godina kasnije u Beogradu živi sećanje na njega i tim povodom okupljamo se da još jednom odamo poštovanje njegovom liku i delu” kažu Deca iz vode i pozivaju vas da se uz Milanovu muziku i sa sjajnim gostima prisetimo jednog od najznačajnijih autora na ovim prostorima: „Ove godine program nosi naziv „Kao da je bilo pre 25 godina“ jer za sve nas koji i dalje aktivno to slušamo, sviramo, pevamo je to „kao“ da se desilo. Jer on živi kroz sve one koji i dalje deluju i stvaraju inspirisani njegovim likom i delom.“

Ovo će biti 7 tradicionalni beogradski novembarski koncert koji „Deca iz vode“ priređuju u Beogradu.

Na koncertu u SubBeernom centru  kao specijalni gost nastupiće Tanja Jovićević, nekadašnji frontmen grupe Oktobar 1864 i prateći vokal u EKV-u na poslednja tri studijska albuma i nekoliko turneja.

U programu će učestvovati i Milan Mikica Stefanović, Milanov drug iz tinejdžerskih dana.  Njih dvojica su se 70ih godina kao dva dečaka sa akustičnim gitarama upoznali, družili i svirali a kasnije osnovali prvi bend pod nazivom „Limunovo drvo„.

Mikica će zajedno sa Dejanom Hasečićem (Čovek Vuk, ex Block Out) na gitari odsvirati nekoliko pesama a na svoju želju kao bonus odsviraće i pesmu „Geto„‘- Katarina II i jednu sa poslednjeg Milanog albuma „Angels Breath„.

Period početka 80-ih kad je Milan sa Kojom i VD-om imao bend pod nazivom „Šarlo Akrobata“ se smatra prekretnicom u zvuku i aranžmanima u rok muzici na ex-yu prostoru. Učešće na kompilaciji „Paket Aranžman“ a zatim jedan album „Bistriji ili tuplji čovek biva kad“ koji je po kritičarima i dalje jedan od nakvalitetnijih rok albuma ikada, su ostavila jak utisak i obeležila period pod nazivom novi talas/val.

Pesme „Niko kao ja„, „Ona se budi“ itd odsviraće „Lagana Sreda„,  pobednik ovogodišnjeg Bunt Rock Mastersa prestižnog takmičenja novih bendova.

Nosioci programa su muzičari koji aktivno deluju u okviru udruženja „Deca iz vode“ kao istoimeni bend i koji će napraviti presek svih studijskih i live albuma koje je Milan uradio sa grupom Katarina II i EKV od 1984-1993 godine.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Film, Kultura

Filmart raspisao tri konkursa za Interakciju 2024.

_______
Požega – Nezavisni filmski centar Filmart iz Požege je, povodom održavanja Interakcije 2024, raspisao konkurse za učešće u devetnaestom Studentskom filmskom kampu, na dvanaestom izdanju Radionice dokumentarnog filma, kao i…