Mijatović: Napad na medije jednostavno se ne može tolerisati

Dunja Mijatović

Beč, 05. januar 2017. – Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović osudila je napad na snimatelja turske novinske agencije Anadolija Nihada Ibrahimkadića.

Mijatović je rekla da je nejasno da li je napad povezan sa profesionalnim radom Ibrahimkadića i izrazila nadanje da će vlasti temeljno istražiti ovaj gnusan napad na ovog medijskog radnika i da će istraga dovesti počinioce pred lice pravde. 

"Napad na medije jednostavno se ne može tolerisati", izjavila je Mijatović.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine osudili su fizički napad i povređivanje snimatelja novinske agencije Anadolija Nihada Ibrahimkadića u Beogradu i pozvali policiju da hitno otkriju napadače i motive napada.

Kako je saopštila agencija Anadolija Nihad Ibrahimkadić  je povređen u napadu u blizini železničke stanice u Beogradu, nakon čega je prebačen na odeljenje intenzivne nege Vojnomedicinske akademije (VMA).

Kako se navodi, on je zadobio teške telesne povrede, a na VMA su ga prebacili pripadnici Žandarmerije MUP-a Srbije.

Nepoznati napadači su Ibrahimkadića napali s leđa, prilikom napada ništa nisu govorili i nisu odneli nikakve predmete od vrednosti, prenela je Beta.

Snimatelj je napadnut prilikom povratka iz Bosne i Hercegovine gde je boravio na novogodišnjem odsustvu.

Agencija Anadolija osudila je napad na svog zaposlenog i pozvala sve nadležne službe u Srbiji da što pre rasvetle taj slučaj.

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…