1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Medijsko sklonište Valjevo: Info dan o konkursima za informisanje i medije programa Kreativna Evropa

Medijsko sklonište Valjevo: Info dan o konkursima za informisanje i medije programa Kreativna Evropa

Deks Kreativna Evropa Srbija

Valjevo, 20. oktobar 2022. – Info dan o konkursima za informisanje i medije za predstavnike lokalnih medija u Valjevu zakazan je za 28. oktobra 2022. sa početkom u 10:30 časova u prostoru Muzeja Zavičajnih pisaca (ulica Vojvode Mišića 29).

Događaj organizuje valjevsko udruženje građana Dijalog u svojstvu koordinatora Medijskog skloništa Valjevo, a u saradnji sa timom Deska Kreativna Evropa Srbija. [/quotes]

Naime, Program Kreativna Evropa od 2021. godine pruža podršku projektima međunarodne saradnje koji jačaju poziciju medija u konvergentnom medijskom okruženju, pružaju praktičnu pomoć u zaštiti novinarske profesije i osnažuju transnacionalnu saradnju i razmenu dobrih praksi.

Podrška, u okviru ovog Programa, realizuje se kroz nekoliko konkursnih poziva kojima se finansira ostvarivanje partnerstava medijskih organizacija, bavljenje temom medijske pismenosti i jačanja medijskih sloboda i pluralizma medijskog ekosistema.

U okviru Info dana u Valjevu tim Deska Kreativna Evropa Srbija predstaviće valjevskim medijima prilike za konkurisanje i načine na koje domaće ustanove i organizacije u polju novinarstva i medija mogu da ostvare podršku programa.

Desk Kreativna Evropa Srbija pomaže ustanovama, organizacijama, kompanijama i mrežama iz Srbije da konkurišu na konkurse programa Kreativna Evropa.

Desk čine dve kancelarije: MEDIA desk Srbija otvoren pri Filmskom centru Srbije i Kultura desk Srbija pri Ministarstvu kulture i informisanja. U okviru Kultura deska Srbija funkcioniše i Antena kancelarija u Novom Sadu, koja implementira program na teritoriji AP Vojvodine.

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…