Manifestacija „Naučni piknik“ u arboretumu Šumarskog fakulteta

Foto: festivalnauke.rs

Beograd – Treći „Naučni piknik“, pod sloganom „Misli zeleno“, biće održan 17. i 18. maja u prostoru Arboretuma Šumarskog fakulteta, uz besplatan ulaz za posetioce, saopštili su organizatori.

Cilj manifestacije je da se održivi razvoj učini delom svakodnevice, kao i da inspiriše ljude da uz jednostavne promene smanje svoj negativni uticaj na okruženje, stave fokus na prirodu i zaštite je“, rekla je direktorka Festivala nauke Ana Petrović.

Kako je najavljeno, u okviru „Naučnog piknika“ biće predstavljene naučne priče kroz interaktivne postavke, radionice i vođene ture kroz Arboretum, u saradnji sa fakultetima, institutima i organizacijama civilnog društva.

Šta su klimatske promene i kako da ih najbolje približimo mladim naraštajima, kako da pravilno recikliramo, šta je naš ekološki otisak, a šta je ekološki otisak našeg grada i kako da ih umanjimo, samo su neke od tema ovogodišnjeg ‘Naučnog piknika‘“, piše u saopštenju.

Organizatori su saopštili da je „Naučni piknik“ namenjen svima, „a prvenstveno deci i mladima koji treba da savladaju ekološke teme i postanu svesni svog okruženja i uticaja koji imaju na njega„.

Kako je najavljeno, pored radionica za decu školskog uzrasta, biće organizovan i niz aktivnosti za najmlađe, ali i program za srednjoškolce i studente.

Naučni piknik“ organizuju „Festival nauke„, Šumarski fakultet i kompanija Jetel (Yettel), a prijatelj manifestacije je Bol pekedžing Jurop (Ball Packaging Europe), sa svojim projektom “Svaka limenka se računa” koja motiviše na recikliranje limenki, odnosno aluminijumske ambalaže za piće.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…