Lutovac: Strankom upravljaju i odluke u stranci donose isključivo njeni članovi

Zoran Lutovac

Beograd, 10. februar 2020. – Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da uništi DS ili preuzme kontrolu nad tom strankom.

Lutovac navodi da Vučiću  u tome pomažu i „režimski mediji koji nameću teme“ posvećujući DS veliku pažnju.

Lutovac je u intervjuu za list „Danas“ rekao kako Vučićpokušava da preko svojih podanika i najamnika potpuno uništi Demokratsku stranku ili da preuzeme kontrolni paket uticaja u njoj„.

Međutim, dok je god pravih, autentičnih demokrata, to se neće desiti„, poručio je Lutovac.

On je, komentaršući ocene pojedinih analitičara da će DS nakon predstojećih izbora i bojkota nestati sa političke scene, ukazao na medijsku atmosferu koja prati nesuglasice u DS.

Pogledajte samo broj naslova i gostovanja u Vučićevim medijima kada se pojavi neki nezadovoljni član DS. Jasno je da bez podrške režimskih medija koji nameću teme, neslaganje nekoliko bivših i sadašnjih funkcionera ne bi bilo predstavljeno i tretirano kao razbijanje DS niti bi imalo toliku pažnju medija i javnosti„, naglasio je Lutovac.

On je ocenio i da su mediji „malo senzacionalistički“ preneli vest Etičkog odbora koji je preporučio da se pokrene disciplinski postupak protiv poslanice DS Gordanae Čomić, a ne da ona bude isključena iz stranke.

Da li će biti izrečena neka disciplinska sankcija i koja – o tome će odlučivati nadležni organi stranke„, rekao je Lutovac.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…