1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Lutovac: Opzicija ne traži prevremene, već fer i slobodne izbore

Lutovac: Opzicija ne traži prevremene, već fer i slobodne izbore

Zoran Lutovac

Beograd, 19. mart 2019. – Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da smisao protesta nije da se silom smeni vlast Aleksandra Vučića, već da se dođe do fer izbora koji bi omogućili da se ta vlast promeni.

U intervjuu makedonskoj televiziji Telma on je rekao da je opozicija ubeđena da može da pobedi ukoliko su uslovi za održavanje izbora fer i pošteni, ukoliko postoje slobodni mediji i nezavisno pravosuđe i sve što je neophodno za demokratsku atmosferu.

Ukoliko imamo sve što je neophodno za jednu demokratsku i slobodnu atmosferu na takvim izborima ćemo dobiti podršku većine građana, jer je većina nezadovoljna socijalno-ekonomskom i političkom sitiacijom„, rekao je on.

Lutovac je istakao da smisao protesta nije, kao što neki žele da predstave, da se silom i upadanjem u institucije promeni vlast, nego da se oni koji ignorišu volju građana nateraju da poštuju zakone i ustav i da omoguće slobodne i fer izbore.

To je sasvim dovoljno za promenu vlasti“, rekao je predsednik DS i jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Ističući da srpska opzicija ne traži prevremene, već fer izbore kao i da je za njega u redu da oni budu u martu naredne godine, Lutovac je makedonske gledaoce upoznao sa tim da Savez za Srbiju u sporazumu od 30 tačaka predlaže prelaznu vladu koja bi pripremila parlamentarne izbore.

Ta prelazna vlada bi omogućila da se u tom prelaznom periodu stvore sve neophodne pretpostavke da bi građani dobili šansu i mogućnost da, na osnovu informacija koje su neophodne i predstavljanja političkih stranka, slobodno donesu odluku za koga će glasati“, rekao je Lutovac.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…