1. Početna
  2. Vesti
  3. Evropa
  4. Srbija i EU
  5. Likovni konkurs za kalendar programa Evropski PROGRES

Likovni konkurs za kalendar programa Evropski PROGRES

Likovni konkurs za novogodišnji kalendar programa Evropski PROGRES, na temu „Upoznaj Evropu“, počeo je 10. oktobra za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija u 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije.

Cilj ovog konkursa je da podstakne srednjoškolce da razvijaju svoje talente i nadahne ih da istraže i otkriju malo poznate, a zanimljive činjenice o Evropi, kao i da iskažu kreativnost u likovnom predstavljanju svoji otkrića široj publici.

Organizovanjem konkursa, Evropski PROGRES nastavlja tradiciju koju su prethodnih godina u jugozapadnoj i južnoj Srbiji organizovali evropski razvojni programi EU PROGRES, PRO i MIR. Učenici, nastavnici i roditelji ovu inicijativu u prošlosti pozitivno su ocenili i sa zadovoljstvom podržavali.

Dvanaest najboljih radova, koje bude odabrao stručni žiri, biće štampano na kalendaru Evropskog PROGRESa za 2015. godinu. Mladi autori odabranih radova biće nagrađeni laptop i tablet računarima, kao i fotoaparatima. Laptop i projektor biće dodeljeni školi, koja bude proglašena za najbolju na osnovu ukupnog broja i kvaliteta svih podnetih radova, kao i predanosti u organizaciji internog školskog takmičenja.

Konkurs je otvoren do 10. novembra 2014. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani krajem decembra u Blacu.

Učesnici ovogodišnjeg likovnog konkursa „Upoznaj Evropu“ treba da predstave sopstveno viđenje činjenica o Evropi za koje smatraju da su zanimljive i da ih treba podeliti sa drugima, u pozitivnom tonu i uz iskazano razumevanje odabrane teme. Sve radove treba da prati i kratak tekstualni opis kojim se objašnjava predstavljena činjenica i širi pomenuto saznanje o Evropi.

Propozicije Konkursa potražite na stranici www.euprogres.org

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…