Lekić: Nije mi prvi put da me Vučić targetira, ali biće prvi put da će zbog toga odgovarati pred nadležnim organima

Slaviša Lekić

Beograd, 06. mart 2020. – Autor serijala „Vladalac“ Slaviša Lekić saopštio je da će. zbog hajke koja se protiv njega vodi, pred nadležnim organima morati da odgovaraju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i još neka lica.

Na televiziji N1 je emitovan dvodelni dokumentarni serijal „Vladalac“.

Lekić je od direktora policije Vladimira Rebića javno zatražio da MUP Srbije uradi bezbednosnu procenu njegove ugroženosti.

Lekić je naveo da nije vlasnik Audio i video produkcije JSP i da to nikada nije ni bio, niti da ima 168.698 evra, „a sve i da ima ne bi ih nosio u džepu„.

Nije mi prvi put da me Vučić targetira, ali će biti prvi put da on zbog toga odgovara pred nadležnim organima, najavio je u Lekić u pisanoj izjavi.

On je poručio da će, osim predsednika Srbije, koga „sa razlogom sumnjiči“ da je inicirao razmenu informacija između Bratislava Gašića i Dragana J. Vučićevića, svoje izjave pred sudom morati da argumentuje i Vojislav Šešelj, zbog tvrdnje da je serijal „Vladalac“ finansirao sam Vučić.

Pred sudom morati da odgovaraju, kako je dodao Lekić, i „Marijan Rističević, koji je finansijere serijala pronašao u ‘albanskoj mafiji’ i Nebojša Ćoki Čović, Vučićev savetnik za mahinacije u sportu, koji je, kao sponzora emisija emitovanih na TV N1, označio Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore„.

Po okončanju sudskih sporova novać ću iskoristiti za dokumentarni film „Vladalac i uveoci„, poručio je Lekić.

On od direktora policije Vladimira Rebića javno je zatražio da MUP Srbije uradi bezbednosnu procenu njegove ugroženosti i eventualno mu obezbedi adekvatnu zaštitu, zbog histerične hajke koja traje bezmalo tri nedelje.

Ta hajka, ocenio je Lekić, počela je gostovanjem Vučića na TV Hepi i nekoliko stotina medijskih, uglavnom negativnih objava.

U njima je označen kao autošovinista, izdajnik i „mrzitelj Aleksandra Vučiča i svega što je srpsko„.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Laguna objavila knjigu o Rolingstonsima

_______
Beograd – Knjiga „Stone Age: Šezdeset godina Rolingstounsa“ novinarke Lesli En Džouns, u prevodu Dejana Cukića, nalazi se u prodaji, saopštila je izdavačka kuća Laguna. „U knjizi ‘Stone Age: Šezdeset…
Film, Kultura

Filmart raspisao tri konkursa za Interakciju 2024.

_______
Požega – Nezavisni filmski centar Filmart iz Požege je, povodom održavanja Interakcije 2024, raspisao konkurse za učešće u devetnaestom Studentskom filmskom kampu, na dvanaestom izdanju Radionice dokumentarnog filma, kao i…