Legija časti direktoru FoNeta Zoranu Sekuliću

Zoran Sekulić

Beograd, 10. oktobar 2016. (Fonet/NUNS) – Direktor i glavni i odgovorni urednik agencije FoNet Zoran Sekulić, dekretom predsednika Francuske Fransoa Olanda, odlikovan je ordenom Legije časti u rangu viteza.

U pismu ambasadorke Francuske u Srbiji Kristin Moro upućenom Sekuliću, dekret o priznanju donet je na predlog francuskog ministra spoljnih poslova i međunarodnog razvoja Žan Mark Eroa. 

Sekulić, predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija, najvećeg poslovnog udruženja štampanih i onlajn medija u Srbiji, član je Međunarodne federacije novinara, Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Medijske organizacije jugoistočne Evrope (SEEMO Beč). 

Bio je pregovarač medijske zajednice (Asocijacija medija, NUNS, UNS, NDNV i Lokal pres) sa Vladom Srbije, prilikom izrade Medijske strategije u septembru 2011. godine. Nagrađen je kao OEBS ličnost 2012. godine, za doprinos medijskim reformama u Srbiji. 

Zoran Sekulić rođen je u Beogradu 1958. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1981. da bi godinu dana kasnije započeo profesionalnu novinarsku karijeru, kao saradnik u Radio Beogradu (Program 202). 

Od 1983. do 1993.godine radio je kao novinar i urednik u Novinskoj agenciji Tanjug. Zbog neslaganja sa uređivačkom politikom Tanjuga, u jesen 1992. godine podneo je ostavku na mesto urednika političke rubrike, a u novembru sledeće godine napustio je tu agenciju. U februaru 1994. godine pokrenuo je FoNet. 

Ambasadorka Kristin Moro prirediće prijem u rezidenciji Francuske u Beogradu na kojem će Sekuliću uručiti orden Legije časti. 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…