Lalić: Ne žalim zbog teksta o nedostatku medicinske opreme u u Kliničkom centru Vojvodine

Ana Lalić

Beograd, 02. april 2020. – Novinarka portala nova.rs Ana Lalić izjavila je posle puštanja iz pritvora da nije ni u jednom trenutku zažalila zbog pisanja teksta o nedostatku medicinske opreme u Kliničkom centru Vojvodine.

Lalić je za portal nova.rs rekla da je uverena da radi pravu stvar i da to vidi po reakcijama zaposlenih u zdravstvu iz cele Vojvodine.

Lalić je rekla da je dolazak policije delovao prilično strašno, da su pretresli ceo njen stan i automobil i  zaplenili joj telefone i laptop, koji se i dalje nalazi kod policije i da su joj izjavu u policiji uzimali do 2.00 sata, posle čega su je odveli u ćeliju „koja je bila toliko prljava da je morala da je dezinfikuje alkoholom„.

Celu noć sam presedela na ivici kreveta. Ujutru su me opet saslušali i pustili. Neki od njih su mi se privatno izvinjavali, videlo se da im je neprijatno„, rekla je Lalić i dodala da su se policajci i tužilac prema njoj ponašali korektno.

Ona je ocenila i da je njena noć u pritvoru vredela ako će zaključak Vlade o tome ko sme da daje informacije biti ukinut.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…