Ladan oblog: Oslo – tropska prestonica Evrope

Ladan oblog

Oslo, 29. oktobar 2018.– Slavica Sabo Tripković (Valjevka, novinarka, humoristkinja, aktivistkinja), na sebi svojstven način, opisuje norveška iskustva svoje porodice sjajnim tekstovima na blogu Ladan oblog.

U prethodnim tekstovima, Slavica je opisala i razgovor sa jednom norveškom bakom, koja je „samo paradigma norveške dugovečnosti i dobre socijalne zaštite”.

Tezu iz teksta da je Norveška  zemlja srećnih ljudi, Slavica je dočarala i pričom o o velikodušnosti, zajedništvu i solidarnosti.

Slavica je opisala i svoje iskustvo sa intervjuom za posao prevodioca, ali i kako su njeni (FB) prijatelji učestvovali u specifičnoj nagradnoj igri koju samo Slavica može da organizuje.

Leto 2018. godine je najsušnije norveško leto u poslednjih 117 godina. Slavica u svom novom tekstu opisuje doživljaje svoje porodice iz zemlje za koju je, do pre pet godina, svaka asocijacija bila polarni medved i Deda mraz.

Tekst Slavice Sabo Tripković, u celosti, možete pročitati na blogu Ladan oblog.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…