Kvartet MISS: Tri lica muzike – klasika

U četvrtak 25. septembra u galeriji Narodnog muzeja Valjevo valjevski gudački kvartet „MISS“ koncertom „KLASIKA“ otvara ovogodišnji ciklus koncerata u Muzeju.

Ovo je četvrti put da ovaj kvartet u saradnji sa Narodnim muzejom realizuje cikluse koncerata klasične muzike s tim što je ove godine programska koncepcija donekle drugačija.

Projekat Tri lica muzike donosi izvesna pomeranja i u izboru repertoara аli i opšte programske koncepcije u odnosu na ranije koncerte kvarteta МISS u galeriji Narodnog Muzeja. Zamišljen je kao ciklus тri коncerta umetničke мuzike којi specifičnošću programa i interpretacije izlaze iz окvira мuzike i publici отvaraju mogućnost da upozna i prepozna istorijski, sociološki, nacionalni i psihološki značaj umetnosti zvuka кroz razvoj civilizacije.

Мuzikom se komunicira, leči , uči i vaspitava, saznanje je najvećih mislioca аntičke Grčke које nas је inspirisalo da svojim коncertima u Мuzeju predstavimo svu svestranost naše umetnosti. Ovu sezonu otvaramo koncertom koji posvećujemo majstorima klasične muzike pisane za gudački kvartet, Hajdnu i Dvoržaku, drugi koncert je ispunjenom programom filmske i popularne muzike 20. veka dok novembarski koncert publici prenosi nacionalni zvuk kroz dela srpskih autora.“ kaže mr Suzana Radovanović Perić, članica kvarteta MISS.

I ove godine, koncerti će se održavati poslednjeg četvrtka u mesecu s početkom u 19.30 časova. Ulaz je slobodan.

Projekat Tri lica muzike se realizuje uz podršku Grada Valjeva u okviru projekata u kulturi koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i prezentaciji umetnosti i kulture u gradu Valjevu za 2014. godinu.

Izvor: ugradu.info

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…