Kurs za unapređenje komunikacije sa publikom

pozorište

Beograd, 28. novembar 2016. – Nova Iskra i Desk Kreativna Evropa Srbija organizuju kurs razvoja publike. 

Razvoj publike je edukativni projekat, jednomesečni kurs namenjen predstavnicima organizacija civilnog društva i javnih institucija u kulturi kao i pojedinaca profesionalaca.

Kurs će biti održavan u prostorijama Nove Iskre (Gavrila Principa 43, Beograd), tokom četiri srede u decembru, u terminu od 18 do 20 h – 7, 14, 21. I 28. decembra.

Učešće u programu je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Svi zainteresovani trebalo bi da se prijave, najkasnije do subote, 3. decembra, nakon čega će polaznicima učešće biti potvrđeno u ponedeljak, 5. decembra

Kako navode organizatori, fokus je na onima koji prepoznaju da im je potrebna dodatna edukacija kako bi uspešnije poslovali, odnosno preispitali i unapredili svoje strategije komunikacije sa publikom, kako po pitanju prezentacije svojih programa, tako i u smislu kontinuiranog podmlađivanja i pristupa novoj publici, kao i negovanja postojeće publike.

Kurs je pre svega namenjen predstavnicima organizacija i javnih institucija u kulturi, ali pojedincima koji su profesionalno aktivni u ovoj oblasti i bave se komunikacijom ili razvojem projekata koji su različitim ciljnim grupama i širokoj publici.

Tokom kursa biće reči o artikulaciji i refleksiji vizije, misije i ciljeva same organizacije ili projekta, o upoznavanju sa konceptima strateških i integrisanih komunikacija, novim načinima za targetiranje određenih ciljnih grupa, vizuelnim komunikacijama i totalnom dizajnu (na nivou institucije/projekta), kao i o praktičnim alatima i pristupima za korišćenje društvenih mreža i online zajednica u cilju popularizacije određenih projekata i targetiranja ciljnih grupa.

U okviru kursa predavanja će držati Nana Radenković (Nova Iskra), Relja Dereta, Slobodan Jovanović (Coba&Associates) i Neda Šorak (Sunny Digital). Pored predavanja naših istaknutih stručnjaka, biće predstavljeno i nekoliko primera dobre prakse, pre svega izložbe Pupin i aktivnosti Centra za promociju nauke.

Razvoj publike je i jedna od centralnih tema programa «Kreativna Evropa» Evropske Unije, pa je logična saradnja sa Deskom kreativna Evropa Srbija, a projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Srbije.

 

 

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…