KRIK podneo pritužbu na rad načelnika komunalne policije

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK

Zbog napada na novinare KRIK-a od strane načelnika komunalne policije i pripadnika ove službe u civilu, KRIK je danas podneo pritužbu nadležnim organima na njihov rad.

Pritužba na rad načelnika Nikole Ristića, njegovog zamenika Darka Vujisića i nekoliko pripadnika komunalne policije podneta je zbog incidenta koji se dogodio 21. oktobra kada su napali novinare Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK i obrisali video snimke koje su novinari napravili.

Na video snimcima koje je KRIK objavio istog dana kada se napad dogodio, vidi se da su komunalni policajci u civilu, u prisustvu načelnika Ristića, novinarima oduzeli foto-aparat i mobilni telefon. Zatim su obrisali video snimke koje su novinari napravili dok su pokušavali da postave pitanje gradonačelniku Beograda Siniši Malom u vezi sa istraživanjima koja je KRIK objavio. Događaj se odigrao nedaleko od restorana „Savanova“.

S obzirom da je u incidentu, što se vidi na objavljenim snimcima, učestvovao i načelnik komunalne policije, KRIK je podneo pritužbu Skupštini grada i gradonačelniku Beograda. Komunalnoj policiji KRIK se žalio na rad njenih pripadnika u civilu.

''Predlažemo da internom istragom ustanovite identitet komunalnih policajaca koji su osim načelnika Nikole Ristića i njegovog zamenika Darka Vujisića prisustvovali događaju i učinili gore opisane neustavne i nezakonite radnje… i da sprovedete postupak protiv istih'', navodi se u pritužbi novinara KRIK-a.

Autor: Dragana Pećo, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…