KRIK o imovini lokalnih političara

imovina političara

Beograd, 12. jun 2018. – Novinari portala KRIK sa kolegama iz lokalnih medija razotkrivaju imovinu i poslove političara na vlasti širom Srbije.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK pokrenula je bazu podataka o imovini političara iz Srbije.

U prvom krugu KRIK objavljuje profile petorice moćnika sa juga Srbije – gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, kao i imovinske kartone narodnog poslanika Muamera Zukorlića i Sulejmana Ugljanina, koji su politički uticajni u Novom Pazaru. 

Imovinu i poslovne veze lokalnih političara KRIK je istraživao u saradnji sa novinarima iz niških „Južnih Vesti“ i novopazarskih redakcija „Radio Sto plus“„RTV Novi Pazar“ i  portala „A1“.

KRIK će nastaviti da sarađuje sa kolegama iz lokalnih medija kako bi zajedno učinili transparentnim poslove ljudi koji upravljaju gradovima Srbije.

Od političara koje su istraživali jedino su Nihat Biševac i Muamer Zukorlić pristali da govore o svojoj i imovini i poslovima svoje uže porodice. Obojica su rekli da je veoma važno da se mediji bave ovom temom.

Njihovi i ostali profili nalaze se u bazi imovine političara  iz koje možete saznati šta od nekretnina poseduju, s kim su poslovali i da li su prekršajno ili krivično kažnjavani ovi lokalni moćnici.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…