1. Početna
  2. Borba protiv korupcije
  3. KRIK: Nalaz grafologa se krije od javnosti

KRIK: Nalaz grafologa se krije od javnosti

Siniša Mali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali nije želeo da dostavi javnosti nalaz bugarskog grafologa koji je utvrdio da je njegov potpis na jednom od bugarskih dokumenata falsifikovan. Agencija za borbu protiv korupcije, kojoj je Mali priložio ovaj dokument, takođe nije želela da ga učini dostupnim.

KRIK smatra da, s obzirom na značaj priče o 24 stana i interesovanja javnosti, ovaj dokument mora biti obelodanjen.

Podsećamo da su sva dokumenta koja je KRIK objavio uz priču originali iz bugarskog poslovnog registra. Prema tamošnjem registru Siniša Mali se i dalje vodi kao direktor ofšor firmi s Devičanskih ostrva koje su kupile stanove.

KRIK ističe da Siniša Mali nije odgovorio na ključno pitanje – za koga je kupio luksuzne nekretnine u Bugarskoj. S obzirom da je to radio dok je bio savetnik Aleksandra Vučića, tada prvog potpredsednika vlade, i vodio značajne projekte za državu, poput „Beograda na vodi“ i privatizacije nacionalne avio-kompanije JAT, dužan je da javnosti kaže čije interese je zastupao sem državnih.

U svom prvom obraćanju javnosti pre skoro dva meseca gradonačelnik je potvrdio da je krajem 2012. kupio stanove, ali nije hteo da otkrije ko je misteriozni klijent. Negirao je svoje učešće u trgovini nekretninama nakon 2012. godine.

KRIK smatra da je neophodno da se u ovaj slučaj, osim Agencije za borbu protiv korupcije, uključe tužilaštvo i Uprava za sprečavanje pranja novca kako bi se on ispitao do kraja.

Izvor: Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…